Mobiel menu sluiten
Slag in de Schaduw Logo

De Slag in de Schaduw & Trabant Toertocht

's ochtends en 's middags

t/m 40 personen

€ 62,00

09:50 - 10:00 uur

Uw gezelschap wordt in Meijel (Dorpsstraat 19) ontvangen.


Optioneel uit te breiden met ontvangst koffie, thee en gebak a 5,70 p.p.

    

10:00 - 12:30 uur

Bij aanvang ontvangt de groep een pukkel (rugzak) en legerfietsen waar het avontuur start. In de pukkel vind je naast het opdrachtenboek een aantal attributen die je allemaal nodig zijn om de missies te voltooien. In het opdrachtenboek staat alles uitgelegd; hoe je te werk gaat, waar je naar toe moet en wat de missies zijn.


Met “Slag in de schaduw” nemen we je mee terug naar de dagen dat Private David McKellar en het ‘2nd Battalion the Gordon Highlanders’ in de omgeving van Meijel verbleven. Als je de missies (= opdrachten) goed uitvoert kom jij achter belangrijke informatie over wat er zich in die dagen allemaal afspeelde in en rondom Meijel. Zo houden we de nagedachtenis in stand aan hetgeen zich in WOII in en rondom Meijel heeft afgespeeld.


12:30-14:00 uur

Na het eerste dagdeel nuttigt u optioneel een lunch bij De Heere van Meijel.


14:00-17:00 uur

Na de unieke ervaring van 'De Slag in de Schaduw' maken we ons na de lunch (optioneel) op voor een toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Voel, beleef, ervaar en proef de indrukwekkende Peelhistorie van Meijel ‘Kruispunt in de Peel’; en dat middels een unieke vintage toertocht in een heuse Oost Duitse Trabant. Aan de hand van de Peelverhalen uit het dagboek van ‘Wippe Pier’ of het unieke verhaal van Christiaan Rowwen Hesen nemen we u mee op ontdekkingsreis naar de meest bijzondere plekjes van het Peelgebied. Een activiteit die voor iedereen toegankelijk is. Leerzaam, actief en gezellig met elkaar! (Duur ± 3 uur) O.a, brengt u tijdens de tocht een bezoek aan de nog altijd aanwezige Peelherberg waar de peelwerkers hun werkweek het liefste afsloten. In deze herberg wordt u getrakteerd op een typische peellekkernij en bijbehorend kopje koffie of thee (inbegrepen).


Voor groepen van 21 t/m 40 personen (wisselarrangementen)

Bij groepen vanaf 21 personen wordt dit arrangement geboekt als wisselarrangement. Na ontvangst wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene helft begint met een tocht met de Trabant, terwijl de andere groep begint met de andere activiteit van het arrangement. Tussen de middag kan optioneel gezamenlijk een lunch worden genuttigd bij De Heere van Meijel. Na de middag wordt er geruild van activiteit. U sluit de dag optioneel samen af bij De Heere van Meijel. Een diner, BBQ of een borrel zijn enkele mogelijkheden om de dag samen af te sluiten.


Maatwerk voor groepen groter dan 40 personen mogelijk


Kosten:

  • V.a. 16 jaar: prijs inclusief brandstof, verzekering en een versnapering tijdens de trabanttocht : € 62,00 p.p. (incl btw)
  • Tot 16 jaar: prijs inclusief brandstof verzekering en een versnapering tijdens de trabanttocht : € 30,00 p.p. (incl btw)  


Voorwaarden: 

  • Minimale leeftijd voor het besturen van een Trabant is 24 jaar
  • Rijbewijs B
  • Borg a 100,- per voertuig met een maximum van 500,- per boeking
  • Slag in de Schaduw is niet geschikt voor kinderen onder de 8 en mindervalide.
  • Huurvoorwaarden zijn van toepassing op het rijden van een trabant